top of page

Algemene voorwaarden Speeltuinvereniging U.J. Klaren

Vereniging met volledige rechtsbevoegdheid Speeltuinvereniging U.J. Klaren, statutair gevestigd te Amsterdam, is een vereniging voor en door de gebruikers van speeltuin U.J. Klaren. De speeltuin is gelegen in het Tweede Weteringplantsoen, bij het Weteringcircuit, gesticht in 1880 door Nicolaas Tetterode (1816-1894) en daarmee de oudste speeltuin van Amsterdam. De speeltuin is genoemd naar Uilke Jans Klaren (1852 – 1947) die vanuit de arbeidersklasse voorvechter was van de stichting van speeltuinen zodat de kinderen uit de arbeiderswijken de gelegenheid hadden in speeltuinen te spelen in plaats van op straat. Klaren’s idee was dat hij het bestuur en de activiteiten van de speeltuinvereniging geheel door de buurtbewoners zelf (als vrijwilligers) liet uitvoeren; een vereniging waarvan de ouders lid waren. Dit idee van U.J. Klaren is nog steeds de gedachte achter de speeltuinvereniging.

 

Contributie en lidmaatschap:
– Om zelfstandig lid te zijn van de Speeltuinvereniging, dien je minimaal 12 jaar oud te zijn.
– inschrijving geschied via de website onder het kopje ‘Lid worden’ en het overmaken van de contributie via de betaallink in de jaarlijkse mailing (of door bijschrijving op het rekeningnummer van de vereniging).
– De jaarlijkse contributie voor onze leden bedraagt 17,50 euro per jaar (2022). 

 

Toegang en risico
De speeltuin is eigendom van de gemeente Amsterdam en openbaar toegankelijk. Gebruik van de speeltuin is op eigen risico. De speeltuinvereniging is geen eigenaar van toestellen of materiaal en accepteert geen enkele aansprakelijkheid voor verlies van spullen, schade of letsel ontstaan in de speeltuin of tijdens een door de speeltuinvereniging georganiseerde activiteit. 
Activiteiten georganiseerd door de speeltuinvereniging zijn in beginsel voor een ieder toegankelijk tenzij uitdrukkelijk staat vermeld dat het een ledenbijeenkomst betreft.

Speeltuinvereniging U.J. Klaren
Tweede Weteringplantsoen 10
1017 ZD Amsterdam
KVK    40535351
RSIN    816612213
 

bottom of page